Menu Zamknij

Karpowicz Klaudia, mgr

Klaudia Karpowicz
Dietetyk kliniczny kończący studia na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Absolwentka fizjoterapii (Akademia Wychowania Fizycznego w Warszawie).

Jej pasją od zawsze jest ruch oraz zdrowe odżywianie.

Połączenie dwóch zawodów fizjoterapeuty oraz dietetyka pozwala na holistyczne spojrzenie na ludzki organizm.

Jako dietetyk kliniczny pomaga w przypadkach:

-cukrzyca typu I i II, cukrzyca ciężarnych, insulinooporność

-nadwaga i otyłość u dzieci i młodzieży oraz dorosłych

-choroby układu pokarmowego (problemy żołądkowe, jelitowe, refluks)

-choroby układu sercowo-naczyniowego

-zaburzenia hormonalne

-wspomaganie leczenia niepłodności

-choroby autoimmunologiczne (hashimoto, niedoczynność/nadczynność tarczycy, RZS, ŁZS itd.)

Poza dietetyką kliniczną kończyła kursy z dietetyki sportowej

(„Kurs Dietetyki Sportowej” oraz „Żywienie, kobieta a sport” w Akademii Dietetyki Sportowej)

Do pracy podchodzi z pełnym zaangażowaniem, stara się, aby diety były dopasowane jak najlepiej do preferencji klientów, a przede wszystkim żeby przynosiły zamierzony efekt.