mgr Karpowicz Klaudia
Dietetyk kliniczny kończący studia na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.
Absolwentka fizjoterapii (Akademia Wychowania Fizycznego w Warszawie).
Jej pasją od zawsze jest ruch oraz zdrowe odżywianie.
Połączenie dwóch zawodów fizjoterapeuty oraz dietetyka pozwala na holistyczne spojrzenie na ludzki organizm.
Jako dietetyk kliniczny pomaga w przypadkach:
-cukrzyca typu I i II, cukrzyca ciężarnych, insulinooporność
-nadwaga i otyłość u dzieci i młodzieży oraz dorosłych
-choroby układu pokarmowego (problemy żołądkowe, jelitowe, refluks)
-choroby układu sercowo-naczyniowego
-zaburzenia hormonalne
-wspomaganie leczenia niepłodności
-choroby autoimmunologiczne (hashimoto, niedoczynność/nadczynność tarczycy, RZS, ŁZS itd.)
Poza dietetyką kliniczną kończyła kursy z dietetyki sportowej
(„Kurs Dietetyki Sportowej” oraz „Żywienie, kobieta a sport” w Akademii Dietetyki Sportowej)
Do pracy podchodzi z pełnym zaangażowaniem, stara się, aby diety były dopasowane jak najlepiej do preferencji klientów, a przede wszystkim żeby przynosiły zamierzony efekt.